Přeskočit na hlavní obsah

AKTUÁLNĚ: co se děje v záležitosti plánované výstavby v lokalitě Nad Paloukem?

Shrnutí aktuálního dění.

schůzky pracovní skupiny
Od podepsání Dohody o podmínkách spolupráce probíhají pravidelné schůzky tzv. pracovní skupiny, která byla ustanovena při podpisu Dohody. Za stranu obce se účastní Ing. Vítězslav Eliáš, starosta, a dále byla do této skupiny přizvána Ing. Ivana Ambrožová, předsedkyně stavební komise. Dle potřeby se také zúčastňují Mgr. Zdeněk Joukl, právní zástupce obce, a Roman Vlasák, místostarosta.
Předmětem těchto jednání je vytvoření konkrétní podoby zástavby. Úkolem přítomných zástupců obce je zajistit, aby výsledné uspořádání a podmínky byly pro obec Podolí vyhovující a přínosné.
15. 2. 2021 byl představen nový návrh konceptu zástavby lokality Nad Paloukem. Dosud to byla jediná schůzka, které se zúčastnili zastupitelé (ZO), členové komisí stavební (KS) a životního prostředí (KŽP).
Závěrem zaznělo, že další jednání v tomto uskupení (ZO+KS+KŽP) se odehraje v půli března a bude na něm představena další fáze návrhu – dosud se neodehrálo.
Starosta se na požadavek členů komisí zavázal zasílat zápisy z jednotlivých jednání pracovní skupiny, což splnil.

připomínky k novému návrhu konceptu z 15. 2. 2021
Jak bylo také na tomto jednání domluveno, členové obou komisí zaslali své připomínky k novému návrhu konceptu, které byly po následné kompletaci zaslány straně developera. 
Ten se ke všem připomínkám vyjádřil. Tabulku připomínek s komentáři developera obdrželi členové obou komisí jako přílohu k zápisu pracovní skupiny č. 5 dne 17. 3. 2021. Na některé připomínky developer zareagoval kladně, některé odmítl vypořádat. Podrobnosti bohužel zatím z rozhodnutí starosty obce nelze zveřejnit.

co bude následovat?
31. 3. 2021 byl zaslán obou komisím zápis pracovní skupiny č. 6, kde již byl přílohou podrobnější výkres zástavby v celé lokalitě. 
V návaznosti na to obdrželi 15. 4. 2021 zastupitelé a členové komisí stavební a životního prostředí od starosty pozvánku na "prezentaci developerem a projednání celkového návrhu studie Nad Paloukem". Toto se uskuteční ve středu 21. 4. 2021. Přílohou zvacího emailu byl výkres návrhu zástavby v lokalitě. Tento materiál zatím není určen pro zveřejnění.
Informace o průběhu a závěrech z nadcházejícího setkání se dozvíte na tomto webu.





Populární příspěvky z tohoto blogu

ÚZEMNÍ STUDIE & LEGISLATIVA

Co říká o územních studiích legislativa? 

AKTUÁLNĚ: možné setkání s developerem & veřejné setkání u stánku 17.5.2021

 V pondělí 17. 5. 2021 se uskutečnily dvě paralelní akce ohledně plánované zástavby Nad paloukem – možnost setkání s developerem ve společenské místnosti DPS a veřejné setkání občanů u stánku u kostela.

PETICE VE VĚCI VÝSTAVBY V LOKALITĚ NAD PALOUKEM

600 podpisů občanů Podolí, kteří apelují na zastupitele, aby trvali na dodržení regulativů platné územní studie, která vychází ze schváleného územního plánu.