Přeskočit na hlavní obsah

O TĚCHTO STRÁNKÁCH



Správce stránek:
Ing. arch. Lucie Nippertová
email: lucie.nippertova@gmail.com

Cílem stránky je objektivním způsobem přinášet nejnovější informace a objasňovat jevy doprovázející developerskou výstavbu v lokalitě Nad Paloukem.

Podporu této stránce doposud vyjádřili (v abecedním pořadí):

členové zastupitelstva:
Ing. Radek Boček 
MUDr. Michaela Hnilicová 
Ing. Radek Hůrka
Ing. Stanislav Koukal 

členové komise životního prostředí:
Mgr. Libor Opluštil 

členové komise stavební:
Štěpán Svoboda


V případě jakýchkoli dotazů se neváhejte obrátit na zastupitelstvo obce, a to prostřednictvím:

  • zasedání zastupitelstva
Jsou veřejná, datum a čas jejich uskutečnění je vyvěšeno na webu obce v sekci Aktuality.
  • e-mailu
Seznam e-mailových adres všech členů zastupitelstva najdete na webu obce v sekci Samospráva.
  • fóra Zeptejte se
Na webu obce je k dispozici otevřené fórum, kam může každý veřejně napsat svůj dotaz či připomínku. Najdete jej v sekci Zeptejte se.


Vzhledem k dlouhodobě neuspokojivému přístupu obce v oblasti informovanosti občanů o vývoji záměru výstavby Nad Paloukem jsem se rozhodla, že vytvořím webové stránky, které budu spravovat, a kam budu přidávat aktuální informace a také objasnění souvisejících pojmů. Dle mého názoru se informace o tomto záměru dostávají na veřejnost pomalu, se zpožděním a zřízená sekce na webu obce je nepřehledná.
Informace na stránkách budou názorově neutrální. Budou zde zveřejňována fakta, která se buď dozvím oficiální cestou, nebo které bude chtít zveřejnit některý zastupitel právem vyplývajícím z jeho pozice. Dále se zde budou objevovat „vzdělávací“ články – co je to územní plán, územní studie, jak probíhá proces územního řízení apod.
Web je mojí vlastní iniciativou a nerada bych, aby byl přisuzován té či oné „straně“. Poměrně často (a to bohužel i u některých členů zastupitelstva) se setkávám s úhlem pohledu, který dělí zastupitelstvo na „starostovo“ a „opozice“. V obci se 1450 obyvateli, v zastupitelstvu o 9 lidech, se mi to jeví jako hloupé a nesprávné. Všech devět zastupitelů vnímám jako devět lidí s vlastním úsudkem. Je mi úplně jedno, kdo kandidoval pod jakým uskupením, záleží mi pouze na projevených názorech.
Na oficiálních stránkách obce jsem se dočetla, že záměrem v záležitosti Nad paloukem je „maximální transparentnost“. O vzniku webu jsem tedy uvědomila celé zastupitelstvo a všechny členy komise stavební a komise životního prostředí a zeptala jsem se, zda mají zájem vyjádřit podporu. Někteří tak učinili (najdete v sekci „O těchto stránkách“). Je možné, že se třeba časem tento seznam rozšíří...
Jsem přesvědčena, že komunikace je základní stavební kámen úspěchu v jakékoli oblasti lidského žití. Můj záměr má spojovat, ne rozdělovat. Není mířený proti nikomu a ničemu, nemám zájem kohokoli poškozovat. Chci, aby byl web informativní a byla zde jasně oddělena fakta od případných názorů. Abychom si my, občané, mohli udělat názor svůj vlastní.
    Pokud budete mít jakékoli podněty a připomínky, objevíte chybu nebo dle Vašeho názoru nepřesnosti, budu ráda, když se mi ozvete.
Lucie Nippertová

Populární příspěvky z tohoto blogu

ÚZEMNÍ STUDIE & LEGISLATIVA

Co říká o územních studiích legislativa? 

AKTUÁLNĚ: možné setkání s developerem & veřejné setkání u stánku 17.5.2021

 V pondělí 17. 5. 2021 se uskutečnily dvě paralelní akce ohledně plánované zástavby Nad paloukem – možnost setkání s developerem ve společenské místnosti DPS a veřejné setkání občanů u stánku u kostela.

PETICE VE VĚCI VÝSTAVBY V LOKALITĚ NAD PALOUKEM

600 podpisů občanů Podolí, kteří apelují na zastupitele, aby trvali na dodržení regulativů platné územní studie, která vychází ze schváleného územního plánu.