Přeskočit na hlavní obsah

AKTUÁLNĚ: první představení návrhu konceptu zástavby 15.2.2021




Předmětem bylo první seznámení přítomných s novým návrhem konceptu zástavby.
Pracovní schůzky se zúčastnili zastupitelé, členové komisí stavební a životního prostředí, Mgr. Joukl a strana developera.


zúčastnění - obec
Mgr. Zdeněk Joukl - právník

zastupitelé:
Ing. Vítězslav Eliáš - starosta
Roman Vlasák - místostarosta
Ing. Radek Boček
Jindřiška Jílková (čeká ji složení zastupitelského slibu)
Ing. Stanislav Koukal (čeká jej složení zastupitelského slibu)
Mgr. Zdeněk Přikryl, DiS.
Richard Sýkora

stavební komise:
Ing. Ivana Ambrožová - předsedkyně
Mgr. Jan Ambrož
Radek Klieštik
Ing. arch. Lucie Nippertová
Štěpán Svoboda

komise životního prostředí:
Ing. Přemysl Kratochvíl - předseda
Petr Čandrla
Petr Lajchman
Mgr. Libor Opluštil


zůčastnění - developer
Mgr. Adam Said - jednatel PODOLÍ NAD PALOUKEM s.r.o.
Ing. Adam Adday - jednatel PODOLÍ NAD PALOUKEM s.r.o.
Mgr. Jan Hladký, LL.M.
Ing. arch. František Šmedek

o co šlo?
Dne 15. 2. 2021 se uskutečnila v prostorách společenské místnosti DPS pracovní porada. Předmětem byl nový návrh konceptu zástavby lokality Nad Paloukem. 
Poslední porada za účasti komisí se konala 7.12.2020 a členové obou komisí od té doby nebyli o dění informováni.
Po podepsání Dohody o podmínkách spolupráce byla ze strany obce vytvořena pracovní skupina, která se schází s developerem a jeho architektem Ing. arch. Šmedkem a konzultuje návrh nové podoby studie. V této pracovní skupině jsou dle Dohody Ing. Eliáš a Ing. Ambrožová, schůzek se dále zúčastňují p. Vlasák a dle potřeby Mgr. Joukl. Z těchto schůzek vznikají zápisy, které mají dosud k dispozici pouze členové zastupitelstva.
K tomuto dni se pracovní skupina zúčastnila tří schůzek se stranou developera, jejichž výsledkem byl mj. nový návrh konceptu zástavby. Ten byl architektem představen. V následujícím čase byly zodpovězeny všechny dotazy přítomných.
Koncept ukazoval základní rozvržení lokality - vstupy do lokality a napojení na stávající zástavbu, rozmístění ulic, předpokládané dopravní fungování, pěší prostupnost a umístění ploch požadovaných ze strany obce (plochy pro park, hřiště, malooobchod, stánek s občerstvením - více viz soupis podnětů zveřejněný na stránkách obce). Dále byla zatím pouze v hrubých obrysech nastíněna etapovitost, rozmístění typů domů a střípky podrobností, které budou předmětem dalších schůzek. Návrh předpokládá umístění max 95 rodinných domů. O tomto bodě se již nediskutovalo, protože počet domů je specifikován v Dohodě podepsané většinou zastupitelů.

závěr
Strana developera požádala o připomínky k představenému konceptu. Členové zastupitelstva i komisí se vyjádří do konce týdne, připomínky zašlou Ing. Ambrožové, která je zkompletuje a předá straně developera.
Dále budou pokračovat jednání strany developera s pracovní skupinou obce a přibližně v půli března se uskuteční další schůzka v plném počtu (zastupitelé + členové komisí), kde bude představena další fáze návrhu.
Členové komisí požádali starostu o průběžné zasílání zápisů ze schůzek pracovní skupiny, k čemuž se starosta zavázal.
Starosta také sdělil, že finální podoba studie bude představena veřejnosti a poté proběhne hlasování zastupitelstva jednak o jejím schválení, ale také o možnosti oficiálně jí nahradit stávající územní studii.

Autor: Lucie Nippertová

Populární příspěvky z tohoto blogu

ÚZEMNÍ STUDIE & LEGISLATIVA

Co říká o územních studiích legislativa? 

AKTUÁLNĚ: možné setkání s developerem & veřejné setkání u stánku 17.5.2021

 V pondělí 17. 5. 2021 se uskutečnily dvě paralelní akce ohledně plánované zástavby Nad paloukem – možnost setkání s developerem ve společenské místnosti DPS a veřejné setkání občanů u stánku u kostela.

PETICE VE VĚCI VÝSTAVBY V LOKALITĚ NAD PALOUKEM

600 podpisů občanů Podolí, kteří apelují na zastupitele, aby trvali na dodržení regulativů platné územní studie, která vychází ze schváleného územního plánu.